top of page
in1dagschoon_Kaal_edited.jpg
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
Gemeente Emmen in 1 dag schoon
vrijdag 21 juni 2024

Gemeente Emmen in 1 Dag Schoon: samen voor een Schone Toekomst!

Voor het eerst organiseerden we "Gemeente Emmen in 1 Dag Schoon". Bijna 2000 inwoners gingen vandaag aan de slag met zwerfafval. Scholen, bedrijven, instellingen, buurthuizen en vrijwilligers deden mee. Ieder ruimde een eigen stukje van de gemeente Emmen op en/of bezochten een van de activiteiten.

 

De dag begon met een feestelijke kick-off op het Raadhuisplein met 300 leerlingen. Het was een vrolijk feest met Captain Garbage, Nico met z’n Kliko, de Schoonclowns, Kirsten de Kinderburgemeester en wethouder Jan Bos.

 

In de middag stond de inspirerende keynote van Tijmen Sissing (Trashpacker) op het programma bij het innovatiecentrum Greenwise Campus. Hij nam de bezoekers vol passie mee in zijn visie over zwerfafval en clean-up avonturen over de hele wereld. Met zijn rijdende recyclefabriek ‘Cruise to Reduce’ demonstreerde hij live het recycleproces.

 

Ondertussen maakten de entertainers samen met de afvalwagen van Area een tour door de gemeente om zoveel mogelijk scholen te bezoeken. We sloten de dag af met een bezoek van 60 leerlingen van het Hondsrugcollege op de Greenwise Campus die na een sketch van Nico met z’n Kliko ook een kijkje namen bij de recyclefabriek.

 

Gemeente Emmen in 1 Dag Schoon: samen maken we het mogelijk!

Klik hier voor het stappenplan voor 21 juni

Een schone stad als bedrijf? 

 

Binnenkort gaan we de vestigingsplaats van uw bedrijf zwerfafval vrij maken. Dat doen we met scholieren, vrijwilligers en ook het bedrijfsleven. Een unieke uitdaging waar we de hulp van uw bedrijf voor nodig hebben. Want een schone omgeving is fijn voor mens en dier. En hoe leuk is het daar een steentje aan bij te dragen!? Wist u trouwens dat veel bedrijven hun vestiging locatie kiezen mede op basis van een schone omgeving? En dat consumenten meer besteden in een schone omgeving? Klik hier om ook een steentje bij te dragen. 

Onderstaand een aantal handige links: 

Klik hier voor de Rubbiz tutorial (1 minuut)

Waarom de Rubbiz app? Klik hier (1 minuut)

Klik hier voor de kaart met de opruimgebieden. Let op: de gebieden worden pas 3 dagen vooraf toegewezen. 

Klik hier voor de in1dagschoon start video (af te spelen voordat jullie vertrekken)

​Klik hier voor de in1dagschoon after video​ van Meester Sander

Scholenpresentatie video en presentatie volgt na de voorlichting hier

Van Backpacker naar Trashpacker

Tijmen Sissing op de Greenwise Campus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat begon met een kleine strandopruimactie tijdens zijn backpackreis in Zuidoost-Azië, groeide uit tot een wereldwijde beweging en een organisatie Trashpackers. Vandaag de dag zet Tijmen Sissing zich samen met duizenden mensen over de hele wereld in voor het reduceren van plastic afval, het organiseren van beach clean-ups en het bieden van educatie over milieuvervuiling. Samen hebben zij een missie: 100.000 zakken met zwerfafval opruimen in 1 jaar.

Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over de ontwikkelingen binnen Greenwise Campus en krijgt u een rondleiding door het innovatiecentrum. 

Tijd 13.30 – 15.00 uur
Innovatiecentrum Greenwise Campus

Voor meer informatie check de pagina van Greendrinks hier

unnamed_edited.jpg

Ons team

profielfoto 2_edited.jpg

Els Stolk
Gemeente Emmen

Projectleider/vrijwilligers
E.Stolk@emmen.nl

Linda Meijer-Alberts
4greensupport
Projectleider/kick-off
info@4greensupport.nl

Kor van der Bij 
06-48473289
App/materialen/kick-off
questions@rubbiz.org

Waarom de Rubbiz app? 

Footer1dagschoon.png
logocc284fe0e47be47c (2).png
rws.png
4GreenSupport-logo.png
RUBBIZ.png
bottom of page